Meesterlijkgroen.nl

Duurzaam en gezond!

Duurzaamheid in de museumbranche

Duurzame ontwikkeling is het allesomvattende concept van museuminrichting. Het gaat om aanleg, collectiebeheer, openbaar beleid en bedrijfsvoering. De conserveringseisen van collecties komen niet altijd overeen met de comfortwensen van bezoekers bij een museumbezoek. Vaak zijn er mogelijk minder energiebesparende maatregelen in gebouwen. De uitdaging is groot, maar er zijn veel mogelijkheden. Projectontwikkelaar Bruns pakt dit op de meest effectieve wijze op.

Bruns als duurzaamheidspartner

Sinds 1963 houdt Bruns zich actief bezig met de algehele ontwikkeling en realisatie van (interactieve) tentoonstellingen. Met jarenlange ervaring, kennis en aandacht zetten zij projecten in verschillende soorten en maten om in aansprekende resultaten. Of het nu permanent of tijdelijk is, statisch of interactief, van klein tot groot, budget van low tot high, hightech of low-end technologie. Alle projecten maken ze vol enthousiasme. In Bruns komt het verhaal van het project tot leven. Ze willen de kern of unieke identiteit van het verhaal vinden. Ze maken er een onuitwisbare herinnering van. De herinneringen die bezoekers ervaren in elk element, interactie en zelfs de kleinste details. Met andere woorden: Bruns maakt het verhaal niet alleen leesbaarder, maar verrijkt ook de beleving.

Bruns implementeert het project op de meest effectieve manier om de duurzame ontwikkeling van het project te verzekeren. Dit betekent dat zij een duidelijke communicatie hebben over het actieplan. Dit maakt het project transparant voor beide partijen. Ook in het voortraject kunnen hun experts zoveel mogelijk technische kennis toevoegen. Hun ingenieurs zorgen voor hoogwaardige 3D Solidworks ™ CAD technische tekeningen. Daarnaast beschikken we over de beste hightech machines die producten efficiënt en economisch kunnen produceren. Wat ze willen bereiken is de beste kwaliteit, robuustheid en duurzaamheid. Alles biedt bezoekers de grootste beleving van educatieve waarde.

National Army Museum - Bruns

Verduurzamen van de collecties

Duurzaamheid speelt ook een rol bij het behoud van museumcollecties: hoe regel je op een energiezuinige manier de stabiele temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte? Kennisinstellingen zoals de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Technische Universiteit Eindhoven doen onderzoek om beter om te gaan met de achteruitgang van museumstukken en hun levensduur te verlengen met minder technologie en lagere energiekosten.

AV specialist

Bij de ontwikkeling en implementatie van simultane (interactieve) blootstellingen worden audiovisuele middelen steeds meer gebruikt. Door bezoekers actief aan de tentoonstelling te betrekken, wordt de informatie pas écht levend, op een verantwoorde en duurzame manier.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 Meesterlijkgroen.nl