Nieuwe tuinmeubelen in de tuin, wat zijn de huidige trends?

Wanneer het zonnetje steeds vaker tevoorschijn komt, is het tijd om de tuinmeubelen naar buiten te halen of een grondige schoonmaakbeurt te geven. Wellicht heb je nog geen mooie tuinset of ben je toe aan een nieuwe tafel en stoelen om buiten te kunnen genieten van het heerlijke weer. Als je op zoek gaat naar de juiste tuinset, is niet alleen comfort belangrijk. Er zijn meerdere ontwikkelingen als het gaat om de nieuwste tuinmeubelen. Ben jij benieuwd naar dé tuinmeubeltrends van 2024? Lees dan snel verder!

Tuinmeubeltrends van 2024: natuurlijke kleurtinten

Wanneer je een bezoek brengt aan een showroom, zal een ding meteen opvallen: de hoeveelheid tuinmeubelen gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Je ziet dit veelvuldig terug en dit is dan ook een van de tuinmeubeltrends van 2024. Deze stijl zorgt ervoor dat je meteen een verbinding voelt met de natuur en daarnaast straalt het rust uit. Kleuren waar je aan kan denken zijn onder andere: grijs, beige en taupe.

Verschillende vormen tuinsets

Waar je voorheen voornamelijk de keuze had uit vierkante en rechthoekige tafels, is nu de ronde tuintafel helemaal hip. Het aanschaffen van een ronde tuinset zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, het brengt ook voordelen met zich mee. Een tafel met een ronde vorm creëert een open sfeer en is flexibel in gebruik. Ook voor mensen met kinderen is het ideaal. Er zitten immers geen scherpe hoekjes aan deze tafels.

Duurzaamheid: een beter milieu en langer leven

Steeds meer mensen staan stil bij de duurzaamheid van producten. Draagt het bij aan een beter milieu en hoelang kan je er plezier van hebben voordat het aan vervanging toe is? Ook als het gaat om tuinmeubelen speelt duurzaamheid een grote rol. Zo kan je tafels en stoelen kopen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Voorbeelden hiervan zijn eucalyptus hout en hout met het FSC-keurmerk. Wil jij niet een gehele houten tuinset? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor tuinsets voor 4 personen van hout en aluminium. Het voordeel hiervan is dat het minder onderhoud vraagt, maar dat het wel kwalitatief goed is.
Kortom, lettend op de trends kies je voor natuurlijke kleuren en duurzame materialen. Ook het productieproces kan bijdragen aan de duurzaamheid van het product. Hoewel je nog steeds tuinsets in verschillende vormen zal tegenkomen, zijn de organische vormen helemaal van deze tijd. Ronde tuinsets voor 4 personen van hout en aluminium sluiten dus perfect aan bij de tuinmeubeltrends van 2024!