Bijzondere woontrends uitgelicht

In de afgelopen jaren zijn er al flink wat bijzondere woontrends voorbijgekomen. De meest opvallende waren bijvoorbeeld de industriële en de botanische stijl. In dit artikel gaan we iets dieper in op de meest opvallende stijlen. Je kunt er inspiratie uithalen en kijken wat bij jou past. Dat is wel belangrijk als je niet om het jaar je interieur wil vervangen. Ga in gesprek met een specialist om dit goed uit te zoeken. Maar eerst: laat je inspireren door meer te lezen over de bijzonderste woontrends uit dit artikel.

Woontrend Biophilic Design

Met de woontrend Biophilic Design haal je de natuur in huis. Deze stijl kenmerkt zich door natuurlijke elementen. Het doel van een interieur als deze is het creëren van rust en harmonie in je eigen omgeving. Dit kun je doen door mooie planten toe te voegen en de muren in je woning groen te verven. Je huis is daardoor een oase van rust. De planten in huis zorgen daarnaast voor een goede luchtkwaliteit. In dit interieur speel je met de lichtinval en aardse kleuren en texturen.

Interieurstijl Hygge

De interieurstijl Hygge komt uit Scandinavië. De Scandinavische landen behoren tot de gelukkigste landen ter wereld en dat is niet voor niets. Dat komt vast doordat ze het thuis heel gezellig weten te maken. De grootste meubelfabrikant ter wereld komt natuurlijk uit Zweden. Een echte vertaling van het woord Hygge is er niet, maar het betekent ongeveer warmte, comfort of gezelligheid. Dat zie je terug door de zachte stoffen en kleuren als crème, wit en bruin. Gebruik functionele accessoires zoals kleden en kaarsen om de Hygge in huis te halen.

Retro woontrend

Back to the 70’s! De retro woontrend is terug van weggeweest en kenmerkt zich door felle kleuren, geometrische vormen en (look-a-like) designer meubels. Dankzij deze trend zijn ook weer de felle behangetjes met bijzondere vormen helemaal hip geworden. Tip: begin rustig aan met deze trend als je hem in huis wilt halen. Kijk wat past en goed voelt. Als je gelijk te veel wil, kan het ook weer snel vervelen.

Industrial living

Hou je van metaal, hout en donkere accessoires, dan past de industriële woontrend echt bij jou. Industrial living is een knipoog naar de fabriek van vroeger. Vooral de bekende industriële lamp hing een aantal jaren geleden massaal in de meubelwinkels. Dit waren natuurlijk replica’s. Als je een echte op de kop hebt getikt bij een kringloop, is dat natuurlijk helemaal te gek.

Landelijk leven

Wil je een huis geïnspireerd op de oude Engelse cottages of huisjes in Frankrijk? Dat is het landelijke interieur. Denk hierbij aan de oude houten meubels, de mooie witte tafelkleden met kant en bloemen op tafel. Kies daarbij een servieskast met glazen deurtjes en je landelijke interieur is compleet!